Loftsleilighet i Oslo med spesialtilpasning

Arkitekten ønsket en loftsleilighet utenom det vanlige, med mange spesialtilpasninger. Vi tok med oss vår innredningssnekker for å få alt skreddersydd til husets mange vinkler.

Arkitekt Ellen Enger har samarbeidet med Egil Norli AS i 20 år, da spesielt på verneverdige og gamle bygg. Hun husker godt første gang de møttes;

– Det var på en fredet prestegård i Enebakk. Der oppe på loftet løp Egil entusiastisk rundt og viste meg alle små og store detaljer. Den entusiasmen har fulgt arbeidet hans i alle år; gleden over å bygge, nøyaktighet og yrkesstolthet. Dette har jeg siden sett at går igjen i alle ansatte, helt ned til lærlingen.

Store utfordringer

I Stensgata i Oslo har Engers familie fra gammelt av eid en bygård. Her ønsket hun å gjøre om råloftet til to leiligheter, den ene som egen, privat bolig. Tegnet av henne selv, og hun var ikke i tvil om hvem som skulle bygge;

– Det var store tekniske utfordringer, som det ofte er i råloft. I tillegg har plan- og bygningsetaten veldig strenge regler på prosjekter som dette. Henrik Bjerke var prosjektleder mens Wieslaw Gajewski var innredningssnekker.

Profesjonell sparringspartner

Med alle sine vinkler og skråtak ble mye av interiøret plassbygd. Kjøkkenet var kjøpt inn, men ble tilpasset plassen og fikk nye skapdører. Sittebenker i stua ble spesialbygget, med store, praktiske skuffer under til oppbevaring. I gangen ble det bygget store garderobeskap.

– Wieslaw er utrolig dyktig, alt passer helt på millimeteren og er så fint og nøyaktig laget. Samtidig er Henrik så flink til å lese mine tegninger, og er der som en profesjonell sparringspartner. Det var mange utfordringer underveis, der alt ble tatt på strak arm og beste løsning raskt funnet. Jeg var opptatt på annet hold, men det gjorde ingenting. Når du velger disse gutta får du en grei og trygg byggeprosess der du selv slipper å følge opp og passe på hele tiden.

Full oversikt uten “ræl”


Resultatet ble en unik leilighet med mange særegenheter og stor sjarm på taket av Oslo. Den har ett soverom, men også en stor hems. Resten er viet en stue med høyt under taket kombinert med kjøkken, et romslig bad og en deilig sitteplass i et av de store vinduene, der du kan følge livet i en stille krok av Oslo sentrum. Over kjøkkenet finner du en stor veranda, perfekt for lune sommerdager.

– Resultatet ble helt topp og alt ble som jeg ønsket uten en eneste uenighet underveis. Jeg anbefaler stadig Egil Norli AS til kjente, spesielt de som selv har travle liv. Disse gutta løser alt for deg, uten at det blir noe “ræl”. I tillegg har du full oversikt med digitale løsninger som sier noe om timebruk, om priser, om hva som koster mer eller mindre og hvorfor. Selv trapper jeg litt ned nå, men vil jo aller helst jobbe videre med disse gutta her.